Aldersgruppe:
Aktiviteten er primært tiltænkt daginstitutioner og indskolingen.
Periode:
Hele året, men hvis der skal fanges snegle i det fri er det bedst fra 1. maj til 30. september.
Indhold:
Mange børn kender sneglen, og de er nemme at finde og fange. Der er mange forskellige og de er sjove at studere. Og så er det sjovt at lege snegl.
Med naturvejlederen
Naturvejlederen kommer på besøg (eller I kommer til Naturcenter Hindsgavl) med kæmpesnegle og sjove aktiviteter. Vi indsamler snegle på legepladsen eller i den omkringliggende natur og undersøger fangsten. Vi leger os frem til viden om bl.a. hvordan sneglen spiser, bevæger sig, ser og hører. Vi laver snegleslim, snegletræk og sneglevæddeløb (sidstnævnte er faktisk en internationalt anderkendt disciplin med VM og det hele)
Uden naturvejlederen
Vi har lavet en række aktivitetskasser med udstyr der passer perfekt til at lege sig frem til viden bl.a. om hvordan sneglen spiser, bevæger sig, ser og hører. Der er mulighed for at lave snegleslim, snegletræk og sneglevæddeløb. Til kasserne kan man låne en bog for de 3-6-årige med fokus på både sproglig udvikling og faglig viden om snegle. Kasserne er til udlån og lånes gennem naturvejlederne.
Medbring:
Tøj på efter årstiden en del af forløbet foregår udendørs.
Til forberedelse og efterbearbejdning:
I kan evt. læse bogen ”Flugten fra sneglefarmen” inden besøget. Bogen kan lånes på Naturcenteret.
Det er også en god ide at kigge lidt på de forskellige snegle inden I kommer til naturcenteret/får besøg af naturvejledren/låner kasserne.
Efter forløbet kan I holde snegle i terrarier og følge med i deres liv og udvikling. Hvis I har lyst til det, kan I få hjælp af naturvejlederen.
Formål:
Eleverne lærer blandt andet
- Om hvordan sneglen lever, bevæger sig, spiser, ser og hører
- Om hvordan man anvender udstyr, redskaber og hjælpemidler (som f.eks. lup).
- Om håndtering af vilde levende dyr
- Om samarbejde og fællesskaber