Alle har ret til at færdes i naturen, men vi skal tage hensyn til dyr, planter og andre mennesker. Det er skønt at bevæge sig ud i naturen og opleve den fra første række. I den forbindelse er der nogle regler, vi alle sammen skal følge.

Luk alle
Åben alle

I offentlig skov må man være hele døgnet rundt. Man må gå overalt (med mindre andet er angivet). Man må cykle på faste stier. Man må indsamle bær, urter, kogler mm. til eget forbrug.

I privat skov må man være fra solopgang til solnedgang. Man må bevæge sig på stierne. Man må indsamle til eget forbrug, men kun det man kan nå fra stierne.

I det åbne land må man gå og cykle på faste veje og stier. Man må ikke slå sig ned nærmere end 50 meter fra nærmeste bebyggelse.

Man må færdes til fods hele døgnet rundt på næsten alle danske strande. Hvis man vil bade eller opholde sig på privatejede strande, skal der dog mindst være 50 meter til nærmeste beboelsesbygning.

På Miljøstyrelsens hjemmeside, findes der en god oversigt, der giver et overblik over mulighederne, og samtidig fortæller hvad der er tilladt og hvad der ikke er tilladt når man som gæst færdes i naturen.

Luk alle
Åben alle